Influensa och förkylningar är det som orsakar mest frånvaro från jobbet än någon annan sjukdom under vintern.

Influensa och förkylningar är det som orsakar mest frånvaro från jobbet än någon annan sjukdom under vintern.

Influensa och förkylningar är det som orsakar mest frånvaro från jobbet än någon annan sjukdom under vintern.

Influensa och förkylningar är det som orsakar mest frånvaro från jobbet än någon annan sjukdom under vintern. Får viruset fäste kan en vanlig förkylning bli bakteriell vilket kan resultera i lunginflammation eller bihåleinflammation.

Vinter innebär förkylningar och influensor. Om de inte stoppas upp tid kan de övergå till bakteriella inflammationer i lungor och bihålor. Det finns siffror som säger att i Sverige inträffar runt 30 miljoner förkylningar per år. Förkylning är en sjukdom som drabbar de övre luftvägarna – strupe, svalg och näsa. Det tar ofta bara något dygn från att du har smittats tills du märker av de första symtomen på förkylning. Vanliga symtom är trötthet, snuva eller nästäppa, ont i halsen och hosta (förkylning kan också ge feber). Det är virus som orsakar förkylning och det allra vanligaste viruset benämns som rhinovirus och de orsakar ofta infektioner i luftvägarna.

Extra utsatta är äldre och barn som har ett nedsatt immunförsvar men också alla som stressar för mycket, sover dåligt, röker eller på andra sätt har ett försvagat immunförsvar. En vanlig förkylning varar mellan fem och tio dagar. När virus tränger in i slemhinnornas celler blandas virus med kroppens egen arvsmassa och när virus delar på sig så sprider sig viruset till fler och fler celler.

När kroppens celler har blivit smittade då blir man förkyld. Inkubationstiden är oftast två dagar. Har man inte ett starkt immunförsvar som kan slå ut virus då är förkylningen ett faktum.

Det är i princip omöjligt att skydda sig mot virus

Det finns ungefär 400 förkylningsvirus som ständigt är i omlopp. När en person som är förkyld nyser eller hostar så sprids viruset upp till två meter. Virus förs över från exempelvis dörrhandtag och andra allmänna ytor och kan överleva i cirka sju timmar utanför kroppen. Det är i princip omöjligt att skydda sig mot virus men det går att stoppa förkylningen i tid. Då slipper man både sjukfrånvaro och svårare infektioner.

Ta Kan Jang vid Första tecken på förkylning

Kan Jang® har funnits på den svenska marknaden sedan 1970-talet och är ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel använt för lindring av symtom vid förkylning.

Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. De aktiva beståndsdelarna i Kan Jang är malabarnöt, röd solhatt och rysk rot. Kan Jang kan användas upp till 10 dagar och bör tas så snart som möjligt efter att förkylningssymtomen börjat. Läs bipacksedeln noga innan användning.

Återförsäljare

Här kan du köpa Femineral Kvinna och Femineral Gravid & Ammande.